Skip to content
Vrij&Blij verslavingsvrijSam

Vrij & blij verslavingsvrij!

Vrij & Blij 

Verslavingsvrij!

Vrij van roken       Vrij van overgewicht       Vrij van teveel drinken     Vrij van destructief gedrag        Vrij van drama
   
Vrij van relaties die niet goed voor je zijn    Vrij van taboes      vrij van beperkingen   Vrij van alles wat teveel is     

              

               BALANS & GELUK IN JE LEVEN

 Vrij van verslaving op een nieuwe tijds manier. 

Been there, done that en daarna anderen geholpen met hun verslaving. 

Al de helft van mijn leven rookte ik toen ik 28 was. Mijn verhaal is wat anders dan de meesten. Ik wilde roken. Ik droomde over roken en ik wist op enig moment ook dat ik dit ging doen. Tot groot verdriet van mijn omgeving, want ook mensen verloren aan de gevolgen ervan. 

Maar ik begon. Ik weet het nog precies, pakje camel van 2,85 gulden was het toen nog. En ik weet nog precies mijn eerste sigaret. Die kreeg ik van mijn eerste vriendje op een klassen-feestje. Mijn moeder haalde mij op, ik stapte in de auto en zei met mijn 14 jaar: “Ik heb gerookt en dat blijf ik ook doen.” Heel veel dingen wist ik niet, maar dit wist ik wel. En liegen kon ik niet. Dus zei ik het eerlijk. Ik rookte nooit veel, vergeleken bij leeftijdsgenoten. Maar wat ik rookte was ik ‘nodig’. Ik had ook zo mijn momentjes, die eerste ’s ochtends en de laatste ’s avonds. En op vrijdagochtend het eerste uur op school komen met koffie en koeken en samen met de jongens van de 3e dit nuttigen onder het genot van een sigaretje. Of later in de kleedkamers, stiekem, omdat het buiten eigenlijk te koud was. Vrijdagsmiddags naar de kroeg en daar mocht toen nog gerookt worden. Je zag elkaar haast niet, zo blauw stond het van de rook! Potje poolen en sigaretten erbij. Ik ging al vrij snel over op VanNelle halfzwaar met (oranje) rizlavloei. Altijd mee in mijn achterzak. Oh de geur! ik vind het nog steeds lekker ruiken. Elk tussenuur, elk feestje, elk concert, altijd en overal was het daar. 1 ding heb ik nooit gedaan. En dat was roken in huis. Of in de auto. Dat vond ik zo benauwd en vies ruiken. Alles werd er ook geel van, zag ik bij anderen. En ja, dat het slecht was, kreeg ik regelmatig te horen, zien of lezen. Toch weerhield dat mij er niet van. Op mijn 28e kwam het besef dat ik de helft van mijn leven rookte. Ik stopte toen. 3 jaar lang. 

Ging terug naar mijn geboorteland en daar maakte ik in korte tijd heel veel indrukwekkende dingen mee. Op een avond kregen we zelfgemaakte rum en iemand bood me een sigaret aan. Ik zei ‘Ja!’

En toen volgde een periode van af en aan roken. tot 24 augustus 2015. De dag dat ik besloot mijn leven op elk vlak te beteren. Ondanks diverse mislukte stoppogingen en methodes gevolgd te hebben, was het me tot dan nog niet gelukt. Heb ooit eens veel geld betaald voor acupunctuur. Maar ook dat mocht niet baten. 

Nu lukte het wel. En ik leer je graag wat de doorslag was, waardoor ik blijvend, inmiddels ruim 7 jaar! stopte. 

Ik kwam daarna wel 9! kilo aan. Voor mij niet per se een ramp. Ik was klein en heel mager. Dus niemand zag die extra kilo’s. Zelf voelde ik het wel aan kleding. En enerzijds vond ik het ook nog wel grappig en interessant. Mijn hele leven kon ik alles eten en verteren, zonder ook maar 1 grammetje vet en nu bleek het toch te blijven zitten. 

Anderzijds voelde ik me ook niet prettig in dat lichaam. Ja, ik was gestopt met roken. Begon ook meer te eten, dan ik daarvoor deed. Ongezonder ook. Maar het heeft met de eerste periode meegerekend, bijna 20 jaar geduurd, voordat ik daar grip op had. 

Eerst kwam daar nog de alcohol aan te pas. We zijn in onze samenleving eten en drinken heel gewoon gaan vinden. In grote hoeveelheden en vooral zijn we ook goed in het weg gooien van eten en drinken. Eigenlijk altijd al, vond ik dat zonde. Maar zeker nadat ik in India ben geweest, waar mensen ECHT NIKS hebben, alleen de kleding die ze dragen en de straat, voelt het niet meer goed om eten zo maar weg te gooien, of drinken te laten staan. 

En vooral alcohol is een sociaal geaccepteerde ‘vorm van ontspanning’ die erg onderbelicht is in de daadwerkelijke hoeveelheid die genuttigd wordt. Wat nog legitiem is en ‘normaal’ bevonden wordt. Hoe vaak ik op ‘dure feestjes’ mensen alcohol heb zien nuttigen en daarna gewoon in de auto stappen. Hoe vaak regelmatig gebruik van alcohol vergoelijkt en genormaliseerd werd en wordt. 

Het is eigenlijk heel triest en angstaanjagend om te zien wat wij sociaal accepteren. Hoe het wordt weg gezet en de smoesjes voor lief genomen. De meeste programma’s en reallifesoaps gaan ook gepaard met de nodige alcohol. Hoe er ook gesproken wordt als iemand aangeeft niet te willen drinken. 

Bij mij sloop het erin na een periode die de mooiste en heftigste van mijn leven was. Alle twinsouls herkennen dit. Je wordt op alle kanten geconfronteerd met je (ziels) wonden en toen ik nog niet de juiste wegen wiste te bewandelen, wilde ik niet meer voelen. Het was te pijnlijk, te heftig en eenzaam. 

Van een paar glaasjes tot in de afgelopen jaren, met de omstandigheden vanwege het toen heersende ziektebeeld, die we allemaal kennen, een hele fles per dag. Het was het enige wat er was om een dag door te komen. Ja, ver beneden rock-bottom, maar geen idee hoe eruit te geraken. 

En dan, zoals bij iedereen en alles en mogelijk ook bij jou, jij die dit nu leest en misschien ook de wil heeft om te stoppen, dat moment dat je er klaar voor bent, dan lukt het wel. Als de motivatie van binnenuit komt, intrinsiek. Nu ruim een half jaar. En ook daarin, ken ik in mijn leven hele periodes zonder alcohol. 

En heb ik er mijn missie van gemaakt om jou te helpen. Want als ik het kan, kan jij het ook! 

Het programma ziet er als volgt uit: 

Intake: Hierin kijken we naar de klik en intrinsieke motivatie, ben je daadwerkelijk committed???

Zo ja, dan hoef je alleen nog het resterende bedrag bij te betalen en pakken we direct door! We maken een planning van een maand, die ziet er als volgt uit: 

Week 1: basis/3u inzoomen op verslaving. (mind)

Week 2: infinirgy behandeling. ——– (body)

Week 3: infinirgy behandeling. ——– (body) 

Week 4: infinirgy behandeling. ——–  (body)

Nazorg: system ——- (Soul). 

 Geniet ook vooral van het proces en de doorbraak die plaatsvindt! 

One Love – One Union 
Let’s stay connected & Radiate love